Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Биели и Колянов вал!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за Биели и Колянов вал!

Колвги, някой има ли си на идея на какви килограми се стягат петите на БИЕЛИТЕ И КОЛЯНОВИЯ ВАЛ?
    sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Това намерих в manual-ите за 8V мАторите:
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5831217
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5831218
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

...а някой може ли да разтълкува това:
      " 20Nm + 115' "?
      Означава ли, че винтовете се стягат със сила 20 ютон/метъра и след това се донатягат с ключ на още 115 минути? И как се ловят на око тези 115' или иначе казано тези почти 2 градуса ъглово завъртане?
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
        " 20Nm + 115' "?
        Означава ли, че винтовете се стягат със сила 20 ютон/метъра и след това се донатягат с ключ на още 115 минути? И как се ловят на око тези 115' или иначе казано тези почти 2 градуса ъглово завъртане?
        това значи да
        и не се ловят на око бе
        то има хубави ключове динамометрични с градуси
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Тоест, стягам със сила 20Nm, и после с динамометричен ключ с градуси донатягам на още 2 градуса - така ли да дайствам?
          sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

ne

не 2 а 115
            Alfa Romeo 155 Super
            2.0 16V TS

Comment

абе хора тези килограми не са ли малко
              sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Ако са килограми, мисля ще ги скъсаш много преди 20 .

Иначе за килограмите, старите майстори на Панцер и Лада казват така - болт 6 мм - 6 кг, 8 мм - 8 кг и т.н. Дали и при алфата важи правилото - не знам.

БТВ Главата си я стегнах на 10 кг еднократно преди ~16-17 хил. и си е ок.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

[quote=търтей]
                  Първоначално публикувано от "Z:)m":1ab52bxp
                  " 20Nm + 115' "?
                  това значи да
                  и не се ловят на око бе
                  то има хубави ключове динамометрични с градуси[/quote:1ab52bxp]
                  ...е, ти сега ще ме караш и динамометричен ключ да си взимам те така да си стягам разни работи
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Аз лично съм си стягал главата по схемата за натягане на и показание на динамометричния ключ 13 и нямам ядове.Както писа колегата Тренди в по-горния пост-може и да важи
                    АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                    FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

http://www.valerii.com/main_product.php?idp=4288&id=1
                      Петре...те на този къде му се гледата грдусите (ъгълът на завъртане)?
                      Или имаш нещо друго предвид?
                      ...че и в завода имаме едни дино-ключове, ама те са пък съвсем архаични

Comment

Първоначално публикувано от Xman
                        Аз лично съм си стягал главата по схемата за натягане на и показание на динамометричния ключ 13 и нямам ядове.Както писа колегата Тренди в по-горния пост-може и да важи
                        На нашия мотор го дават 4кг. и 3 пъти по 90 градуса(ако имаш предвид 2.0 16в.)Днес го правих това.Иначе при това стягане ми даде около 8,5кг. с много хубав динамометричен ключ.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov
                          Първоначално публикувано от Xman
                          На нашия мотор го дават 4кг. и 3 пъти по 90 градуса(ако имаш предвид 2.0 16в.)Днес го правих това.Иначе при това стягане ми даде около 8,5кг. с много хубав динамометричен ключ.
                          Моя не отчита точно
                          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Working...
                          X